Pırlanta

Afrika’nın 8 ülkesinde anlasmalı oldugumuz maden ocaklarından topladığımız ham elmasları Hindistan ve Tayland’daki kesim atölyelerinde işlettikten sonra Dubai’deki Şirketimiz üzerinden Anlaşmalı olduğumuz büyük markalı mücevher şirketlerine satıyoruz. Bunu yaparkende Sertifikalandırmayı Dünyanın en büyük sertifika kuruluşu “Gia” Üzerinden yapıyoruz, Uzun Vadede Türkiyede pırlanta ofisimizi kurmak istiyoruz.
İhracat yaptığımız başlıca ülkeler, Almanya, İsrail, Amerika, Hong Kong, Singapur, İsçivre, Belçika ve Fransa, Bunların dışında, Katar, Dubai, Abu Dhabi gibi ülkelerede ihracatımız bulunmaktadır.
Dünyadaki Pırlanta piyasası fiyatları dediğimiz rapaportun cok daha altında ürünlerimizi satarken müşterilerimizin de daha alırken kazanmalarını sağlıyoruz.
Elmas iki sınıfa ayrılıyor. Birinci sınıf sanayi uygulamalarına yatkın olanlar, ikinci sınıf ise pırlanta (ziynet eşyası) yapımına uygun.
Pırlanta’nın İngilizcesi olan “diamond” kelimesi Yunan dilinde “fethedilemez” anlamına gelen “adamas” kelimesinden türetilmiştir.
“Karat” kelimesi, eski çağlarda kıymetli taşları tartmak için ağırlık ölçüsü olarak kullanılan “carob”dan (keçiboynuzu tohumu) gelmektedir.
Her pırlanta çok ama çok yaşlıdır. Dinozorlar gibi tarih öncesi canlılar dahi var olmadan önceki dönemlerde oluşmuştur. En genç pırlanta 900 milyon yaşında, en yaşlısı da 3,2 milyar yaşındadır.
Elmas, insanoğlunun tanıdığı en sert doğal maddedir. Yeryüzündeki en sert madenden 58 misli daha serttir. Bir elması yalnızca başka bir elmas kesebilir.
Kesme ve cilalama sırasında her taş ortalama olarak orijinal ağırlığının yarısından fazlasını kaybetmektedir. Mücevher haline getirilen pırlantaların %5’inden daha az bir bölümü 1 karat ve daha büyüktür.
Zamanın başlangıcından beri kesilmiş olan tüm pırlantalar toplanmış olsaydı, sadece bir adet çift katlı otobüs doldurulabilirdi.
Pırlanta elmas madeninin belirli bir formda işlenmiş halidir. Bir başka deyişle elmas, doğandan çıktığı haliyle pırlantanın hammaddesidir. Elmas kıymetli taşlar arasında en eski olanıdır. Ülkemizde pek çok kimse, elmas ve pırlantanın iki farklı taş olduğunu zanneder, oysa ikisi de aynı taştır, yalnızca kesim şekilleri farklıdır. Bilinenin aksine, aynı kalite standartlarına sahip olan pırlanta ve elmastan; pırlanta, elmasa göre daha değerli ve pahalıdır.
Pırlanta, 1919’da Marcel Tolkowsky tarafından yaratılan kesime verilen isimdir. Bu kesimde ışık, taşın içinde kırılır ve olağanüstü bir ateş ve parlaklık vererek geri yansır. Bu brillant kesiminde, pek çok değişik biçim elde etmek mümkündür. Ancak, 57 yüzeyli yuvarlak kesim, en çok kullanılan kesimdir. Fantazi kesim olarak adlandırılan diğer kesimler; oval, damla, prenses, markiz, oktagon, kalp ve baget gibi kesimlerdir.